SyOk IsLaM

Kumpulan kisah para sahabat.. Nasihat dan Iktibar..

Fadhilat Amal, Hadis dan Macam-macam lagi..

Sunday, January 27, 2013

Syukur

Keluar sahaja rumah untuk pergi exam, jatuh terduduk sebab jalan licin berais, sakit punggung. 3 4 bus tidak berhenti sebab penuh, sedangkan dah lambat dah nak pergi exam. Bila naik bus, baru perasan tertinggal bus pass, dah kena bayar pulak tiket - nasib baik bawak ID utk masuk exam bawak. Berlari-lari ke dewan exam sebenar sbb tadi tersalah dewan exam. Masuk dewan exam lambat 5 minit. Bukak je kertas exam, satu soalan spot pon tak keluar, semua soalan yg keluar aku tak study. Aduh, calculator pulak tertinggal sbb tadi housemate pinjam sekejap untuk kira bill rumah! Habis exam balik rumah utk lunch, tgk2 housemate habiskan lauk dah. Nak makan luar takde duit, sejuk pulak tu. Lapar je la. Tengok balik nota subjek tadi, check2 semua yang dijawab salah. Tiba-tiba dapat panggilan dari Malaysia kata abang meninggal. Nak balik Malaysia xde duit. Buat kutipan kilat tak cukup utk balik Malaysia. Kat Malaysia xde orang nak urus jenazah sbb parents dah takde, mmg adik beradik berdua sahaja. Las2 dapat jugak kumpul duit, tapi tgk2 VISA dah nak mati. Ohhh..

Sounds too 'good' to be true init?

Susah gila hidup mamat di atas, walaupun baru cerita satu hari punya kehidupan. Belum cerita sebulan punya kehidupan. Azabnya!!!! Memang betul ni cerita rekaan sahaja. 

Cuba kita letak diri kita dalam situasi diatas, TAPI kita remove semua kesusahan dan tinggalkan hanya kesusahan yang kedua iaitu bus tak berhenti2. Allah yang letak satu kesusahan itu pada kita kan? Dan Allah juga yang remove semua kesusahan-kesusahan lainnya itu dari kita kan? Malah Allah dah removekan RIBUAN atau mungkin JUTAAN kesusahan lain dari kita hanya dalam masa satu hari.

Sanggupkah lagi kita tidak bersyukur kepada Allah Ta'ala?
Sanggupkah lagi kita menyumpah kerana kesusahan yang satu atau dua itu?
Sanggupkah lagi kita terdetik dihati? "Ya Allah, kenapa lah time ni ko nak uji aku mcm ni?"

"Bukankah Kami (Allah) telah melapangkan dadamu? Dan Kami turunkan bebanmu darimu, yang memberatkan punggungmu" [Al-Insyirah: 1-3]

Allahu'akbar. Engkaulah Rahmaan..

Setiap kali kita diujji dengan kesulitan. Ingatlah bahawa itu sunnatullah. Dalam surah yang sama, 

"Maka sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan. Sesungguhnya bersama kesulitan ada kemudahan." [Al-Insyirah: 5-6]

Hanya kat syurga je hidup senang, mudah & tiada sulit langsung. Dan hanya di neraka sahaja hidup susah, susah tanpa mudah atau rehat sedikit pun sebab jauh sekali Rahmat ALlah di dalam itu.

Maka tidak perlu ada mindset nak wujudkan sifat syurga itu didunia, kerana dunia ni sgtlah sementara.

dipetik dari fb saudara Ahmad Sufian Amj

17 comments:

Alhamdulillah.. Moga Allah merahmari tuan..Amiin..
 
Pretty! This was an extremely wonderful post. Thanks for providing this information.


my blog post http://naturalsaffronextract.com
 
Many websites are involved in the funny picture concept and they include the cat playing with the plaything or with the trainer.
Men2hire is the best friendship, companionship & London
Escorts Agency available for online dating and booking.
if you want to get these amazing and funny gifs animated images, then what are you
waiting for.

my website ... lol pictures
 
Good post. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon
every day. It's always useful to read content from other writers and use a little something from other sites.

Feel free to surf to my page: research biotechnology
 
If you are ready to watch funny videos on the net then I suggest you to visit this web site, it contains actually so
comic not only videos but also additional stuff.

My blog post - chamecon.com
 
It improves blood and oxygen flow to the muscles that are
recovering from the prior hard workout. You have to
find a way to take the tips you learn and make maximum use of them.
If the answer is I''''''ll do whatever takes''''''''.


my webpage; http://community.thepoethouse.com/profile/tracy0472
 
Thanks for another wonderful article. The place else may just anyone get
that type of information in such a perfect method
of writing? I've a presentation subsequent week, and I'm on the search
for such information.

Also visit my blog post click through the following document
 
Howdy! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog.
Is it hard to set up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty fast. I'm thinking about creating my own but I'm not sure where to begin. Do you have any points or suggestions? Thanks

Also visit my website: http://www.biotechnologyreview.net/ar/research-biotechnology.php
 
you'll be able to choose out your funny image as per your want and interest. But be sure to have the old removed first; otherwise the new will not come into play. The videos relax, they make people smile and as they say, laughter is the best medicine.

my webpage; next page
 
The new tablet would be a further extension of these concepts and yet another step into the future of
computing for Apple. The promotion of good health is necessary to ensure
that people are healthy, wealthy and wise. I want to mention a part of the Prime Law
(Twelve Visions Party) which is part of Neothink.

Also visit my weblog :: rape.policywiki.in
 
You need to flex those muscles regularly to keep them strong and resilient.
You may want to try the buddy system, as lot of people find that
this motivates them tremendously. Most of us love it; going to Mac - Donald or Burger
King from time to time.

Feel free to surf to my webpage; fitness tips at work
 
Helping optimistic people excel - in 7 areas of life is her mission.
Men can follow these health and fitness tips to lose weight and get healthy and fit.
Get your heart rate up with a quick burst of fast movement.


Review my web page - rikard.bruse.com
 
Hello my loved one! I want to say that this article is amazing, nice written and include
approximately all significant infos. I would like
to see extra posts like this .

Review my homepage; Muscle Maximizer Reviews
 
Hi there it's me, I am also visiting this web page regularly, this website is genuinely good and the visitors are actually sharing pleasant thoughts.

Also visit my webpage :: Test Force Xtreme Reviews
 
Its not my first time to go to see this web page, i am browsing this web page dailly and obtain
pleasant facts from here daily.

Here is my blog - Le parfait skin
 
This information is priceless. How can I find out more?

my weblog; Apple strm cell serum
 
excellent publish, very informative. I ponder why
the other experts of this sector do not realize this. You should proceed your writing.
I'm sure, you've a great readers' base already!

Visit my homepage :: Vapor juice
 

Post a Comment